Αρωματοθεραπεία


Τι είναι   


Η αρωματοθεραπεία (θεραπεία αιθέριων ελαίων) μπορεί να οριστεί ως η τέχνη και η επιστήμη της χρήσης φυσικών εκχυλισμένων αρωματικών ουσιών από τα φυτά για την εξισορρόπηση, την εναρμόνιση και την προώθηση της υγείας του σώματος, του νου και του πνεύματος. Επιδιώκει να ενοποιήσει τις φυσιολογικές, ψυχολογικές και πνευματικές διαδικασίες για να ενισχύσει την έμφυτη διαδικασία επούλωσης ενός ατόμου.

Μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη χρήση του "Aromatherapie" ως την θεραπευτική εφαρμογή ή τη φαρμακευτική χρήση αρωματικών ουσιών (αιθέρια έλαια) για ολιστική επούλωση. Καθώς η αρωματοθεραπεία έχει προχωρήσει, υιοθετεί μια πιο ολιστική προσέγγιση που καλύπτει ολόκληρο το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα (ενέργεια).

"Η αρωματοθεραπεία είναι μια φροντίδα, μια πρακτική θεραπεία που επιδιώκει να προκαλέσει χαλάρωση, να αυξήσει την ενέργεια, να μειώσει τις επιπτώσεις του στρες και να αποκαταστήσει την χαμένη ισορροπία στο νου, στο σώμα και στην ψυχή”.

-Robert Tisserand


Ποιος πρέπει να ζητήσει την συμβουλή συμβουλευτικής αρωματοθεραπείας


Η συμβουλευτική αρωματοθεραπείας αφορά όσους επιθυμούν  να συζητήσουν έναν προβληματισμό για την υγεία ή αν  επιθυμούν γενικές γνώσεις αρωματοθεραπείας όπως τον ασφαλή τρόπο χρήσης για τα αιθέρια έλαια και τα φυτικά λάδια. Η συμβουλευτική αρωματοθεραπείας απευθύνεται και σε επιχειρήσεις που έχουν σκοπό να αναπτύξουν σχετικά προϊόντα.


Πώς λειτουργεί η διαδικασία


Αρχικά ορίζετε ένα ραντεβού. Οι συναντήσεις, μπορούν να προσφέρουν προσωπικές συμβουλές, τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εάν η συνάντηση δεν είναι πρόσωπο με πρόσωπο, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αποστείλει τις σχετικές πληροφορίες, συνήθως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν από το προγραμματισμένο εξ αποστάσεως ραντεβού.
Τι πρέπει κάποιος να αναμένει από μια συμβουλευτική βοτάνων


Αρχικά στη πρώτη συνάντηση μας, σας ζητώ να συμπληρώσετε ένα εμπιστευτικό ιστορικό υγείας και τρόπου ζωής. Η πρώτη συνάντηση έχει διάρκεια 50-70 λεπτά. Η συνάντηση με την ολοκλήρωση των απαντήσεων του ερωτηματολογίου συνεχίζει με μια πρώτη επαφή με αιθέρια έλαια. 

Όταν λαμβάνω τις πληροφορίες σας, ξεκινώ την επιλογή των πιο κατάλληλων επιλογών ανάμειξης για εσάς.

Μετά τη συνάντηση απαιτείται μια εβδομάδα να δημιουργηθεί το προσαρμοσμένο σχέδιο αρωματοθεραπείας.

Στη συνέχεια θα σας σταλούν  οδηγίες σχετικά με την ασφαλή ανάμιξη, μια σειρά από αιθέρια έλαια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, και συνταγές που είναι εύκολες στη χρήση, οι οποίες δημιουργήθηκαν μόνο για εσάς.

Οι προτάσεις μου μπορεί να περιλαμβάνουν λουτρό με αιθέρια έλαια, συσκευή εισπνοής, ένα μίγμα για διάχυση στο περιβάλλον του σπιτιού σας, καθημερινούς ασφαλής τρόπους χρήσης, φροντίδα σώματος ή προσώπου,  συνταγές μαγειρικής και μίγματα αιθέριων ελαίων για την καθημερινότητα σας σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωή σας.


* Ορισμένα πακέτα περιλαμβάνουν βάμματα, τσάγια και άλλες φυτικές φόρμουλες

Το κόστος της κάθε συνάντησης ορίζεται στα 60 ευρώ και το κόστος των αιθέριων ελαίων εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Το κόστος για τις δημιουργίες επιχειρήσεων, εξαρτάται από τις ανάγκες της επιθυμητής δημιουργίας προϊόντων.

Βοτανοθεραπεία


Herbal Medicine Consultation  

Η βοτανοθεραπεία έχει μια πολύ μακρά φαρμακευτική ιστορία που ξεκίνησε γύρω στο 3000 π.Χ. στην Κίνα όπως αποδεικνύεται από διάφορα δημοσιευμένα παλιά χειρόγραφα και ιατρική βιβλιογραφία. Εκτός από τους Κινέζους, η βοτανική έγινε επίσης δημοφιλής μεταξύ των Ελλήνων, των Αιγυπτίων και ακόμη και των Ιθαγενών Αμερικανών.

Η πρακτική της βοτανοθεραπείας βασίζεται στην αρχή ότι για να θεραπευτεί κάποιος, η θεραπεία θα πρέπει να στοχεύει στην υποκείμενη αιτία και όχι στα σημεία και τα συμπτώματα. Για το λόγο αυτό, η βοτανοθεραπεία συχνά συνοδεύεται από άλλες φυσικές θεραπείες, όπως η τροποποίηση της διατροφής, η ενίσχυση της σωματικής άσκησης, η γιόγκα και το tai chi, μεταξύ άλλων.

Επίσης γνωστή ως βοτανική ή βοτανολογία, η βοτανοθεραπεία ασχολείται με τη χρήση των φυτών και των πολλών τμημάτων τους, όπως οι ρίζες, τα φύλλα, τα λουλούδια και τα εκχυλίσματα για τη θεραπεία και την πρόληψη ήπιων ασθενειών. Το βότανο μπορεί να λαμβάνεται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα φυτά για να ισχυροποιηθούν οι ιδιότητες των φυτών.


Ποιος πρέπει να ζητήσει την συμβουλή βοτανολόγου


  • Τα άτομα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την βοτανολογία ως μέσο πρόληψης και τόνωση του οργανισμού.
  • Τα άτομα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσει το φυτικό φάρμακο σε συνδυασμό με τη συμβατική θεραπεία.
  • Τα άτομα που επιθυμούν να βάλουν στη καθημερινότητα τους με ασφαλή τρόπο τα βότανα.


Πώς λειτουργεί η διαδικασία


Αρχικά ορίζετε ένα ραντεβού. Οι συναντήσεις, μπορούν να προσφέρουν προσωπικές συμβουλές, τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεδιάσκεψης.


Εάν η συνάντηση δεν είναι πρόσωπο με πρόσωπο, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αποστείλει τις σχετικές πληροφορίες στο βοτανολόγο, συνήθως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν από το προγραμματισμένο εξ αποστάσεως ραντεβού.Τι πρέπει κάποιος να αναμένει από μια συμβουλευτική βοτάνων


  • Ένα ερωτηματολόγιο για την ιστορία της υγείας σας.
  • Μια συνάντηση περίπου 90 λεπτών η οποία περιλαμβάνει:
  • Τον καθορισμό του στόχου
  • Μια ολοκληρωμένη ματιά στη γενική υγεία σας
  • Εποχιακές συμβουλές ευεξίας
  • Ένα εξατομικευμένο σχέδιο για την επίτευξη των στόχων σας
  • Μια περιγραφή των συστάσεων για τη διατροφή σε σχέση με τα βότανα, τον τρόπο ζωής και τη βοτανοθεραπεία

* Ορισμένα πακέτα περιλαμβάνουν βάμματα, τσάγια και άλλες φυτικές φόρμουλες

Herbal health consultations with Sophia Triantou