Παιδικά
εργαστήρια
 


Τα παιδικά εργαστήρια έχουν στόχο τη γνώση της σπουδαιότητας που έχουν τα μυρωδικά βότανα των λόφων, τα αγριολούλουδα και όλα αυτά τα σπάνια και ενδημικά φυτά, τα οποία δίνουν στην ελληνική χλωρίδα τη μοναδικότητα της.

Η ιδέα

Η ιδέα των παιδικών εργαστηρίων με βότανα δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μεταδώσω τις γνώσεις των αρωματικών φυτών.

Αναρωτιόμουν για αρκετό καιρό, ποιος είναι ο τρόπος, να μεταδώσω στα παιδιά τη σημαντικότητα των ελληνικών  βοτάνων.

Επίσης έψαχνα το κίνητρο να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της και να δημιουργήσουν  παιδικές εικόνες με τη φαντασία τους, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Έτσι δημιούργησα τα εργαστήρια βότανων. Το αποτέλεσμα προκύπτει από την τέχνη της φύσης και των παιδιών, ενώ μας συνοδεύει η μουσική και μας αποχαιρετούν τα παραμύθια!
 

Η διαδικασία


Καλώσοριζουμε τα παιδιά με γεύσεις βοτάνων, έπειτα το κάθε παιδί ανάλογα  με την ηλικία του επιλέγει το χρώμα  του καμβά ή ένα βοηθητικό σκίτσο.

Στη συνέχεια  επιλέγοντας βότανα, αγριολούλουδα, σπόρους, καρπούς, ρίζες, το κάθε παιδί μόνο από τα υλικά της φύσης δημιουργεί το δικό του έργο ενώ συγχρόνως ακούμε μουσική.

Ολοκληρώνοντας το έργο τους τα  παιδιά, ένα  παραμύθι βοτάνων, βοηθάει να κατανοήσουν ένα αρωματικό φυτό, τις χρήσεις, την προέλευση και τον τρόπο επιβιώσής του.

Αποχαιρετάμε τα παιδιά με μια παιδική τσάντα αρωματισμένη με βότανα, το έργο τους και μικρές εκπλήξεις!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ


Παιδικό εργαστήριο βοτάνωνΚαλωσορίζουμε τα παιδιά με γεύσεις βοτάνων, έπειτα το κάθε παιδί ανάλογα  με την ηλικία του επιλέγει το χρώμα  του καμβά ή ένα βοηθητικό σκίτσο.

Στη συνέχεια  επιλέγοντας βότανα, αγριολούλουδα, σπόρους, καρπούς, ρίζες, το κάθε παιδί μόνο από τα υλικά της φύσης δημιουργεί το δικό του έργο ενώ συγχρόνως ακούμε μουσική και γευόμαστε γεύσεις βοτάνων.

Ολοκληρώνοντας το έργο τους τα  παιδιά, μαθαίνουν για την ασφαλή χρήσης βοτάνων και τον τρόπο επιβίωσης τους.

Σκοπός του εργαστηρίου

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της και να δημιουργήσουν παιδικές εικόνες με τη φαντασία τους, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Αποχαιρετάμε τα παιδιά με μια τσάντα αρωματισμένη με βότανα, το έργο τους και μικρές εκπλήξεις!


Κάθε Σάββατο 11:00 - 13:00
Κόστος 15 ευρώ
Τόπος Κυριαζή 6-8 Κηφισιά
Δηλώστε συμμετοχή: st@sofiatriantou.gr / 6985036037/ 210 8012882
Απαραίτητη η κράτηση θέσης - Περιορισμένες θέσεις.


* Προϋπόθεση παρακολούθησης είναι η τήρηση των μέτρων για τη συμμετοχή των παιδιών σε  εσωτερικούς χώρους - COVID-19