Παιδικά
εργαστήρια
 


Τα παιδικά εργαστήρια έχουν στόχο τη γνώση της σπουδαιότητας που έχουν τα μυρωδικά βότανα των λόφων, τα αγριολούλουδα και όλα αυτά τα σπάνια και ενδημικά φυτά, τα οποία δίνουν στην ελληνική χλωρίδα τη μοναδικότητα της.

Η ιδέα

Η ιδέα των παιδικών εργαστηρίων με βότανα δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μεταδώσω τις γνώσεις των αρωματικών φυτών.

Αναρωτιόμουν για αρκετό καιρό, ποιος είναι ο τρόπος, να μεταδώσω στα παιδιά τη σημαντικότητα των ελληνικών  βοτάνων.

Επίσης έψαχνα το κίνητρο να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της και να δημιουργήσουν  παιδικές εικόνες με τη φαντασία τους, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Έτσι δημιούργησα τα εργαστήρια βότανων. Το αποτέλεσμα προκύπτει από την τέχνη της φύσης και των παιδιών, ενώ μας συνοδεύει η μουσική και μας αποχαιρετούν τα παραμύθια!
 

Η διαδικασία


Καλώσοριζουμε τα παιδιά με γεύσεις βοτάνων, έπειτα το κάθε παιδί ανάλογα  με την ηλικία του επιλέγει το χρώμα  του καμβά ή ένα βοηθητικό σκίτσο.

Στη συνέχεια  επιλέγοντας βότανα, αγριολούλουδα, σπόρους, καρπούς, ρίζες, το κάθε παιδί μόνο από τα υλικά της φύσης δημιουργεί το δικό του έργο ενώ συγχρόνως ακούμε μουσική.

Ολοκληρώνοντας το έργο τους τα  παιδιά, ένα  παραμύθι βοτάνων, βοηθάει να κατανοήσουν ένα αρωματικό φυτό, τις χρήσεις, την προέλευση και τον τρόπο επιβιώσής του.

Αποχαιρετάμε τα παιδιά με μια παιδική τσάντα αρωματισμένη με βότανα, το έργο τους και μικρές εκπλήξεις!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ


Χριστουγεννιάτικο
παιδικό εργαστήριοΈνα γιορτινό παιδικό διαδικτυακό εργαστήριο με σκοπό τα παιδιά να συναντηθούν σε μια γιορτινή νότα και να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους και τα υλικά της φύσης.

Στο εργαστήριο, τα παιδιά με την πλήρη καθοδήγηση της Σοφίας Τριάντου θα δημιουργήσουν τρία διαφορετικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Συγχρόνως η εισηγήτρια θα μιλάει για τα γιορτινά ήθη και έθιμα των χριστουγεννιάτικων βοτάνων. Θα παρουσιαστούν τρόποι, πως τα παιδιά θα αρωματίσουν το παιδικό δωμάτιο και τα παραμύθια τους.

Λίγες μέρες πριν το εργαστήριο τα παιδιά θα παραλάβουν το παιδικό χριστουγεννιάτικο κουτί, το οποίοι θα περιλαμβάνει όλα τα υλικά για τα στολίδια. Θα σταλούν οδηγίες για τα επιπλέων υλικά που χρειάζεται το κάθε παιδί για να ολοκλήρωση το έργο του (π.χ. μαρκαδόρους, ψαλίδι, κόλα).

Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για παιδιά 4-10 ετών. Για τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών είναι απαραίτητη η συμμετοχή γονέα.Δηλώστε συμμετοχή: 2106208251(9:00 - 17:00) - 698503603
ή st@sofiatriantou.gr

*Η συμμετοχή θα είναι έγκυρη με την πληρωμή της συμμέτοχής στο παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό έως πέντε μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου:
Τράπεζα Πειραιώς: GR80 0171 5990 0065 9914 5505 888
Όνομα δικαιούχου: Τριαντου Σοφία κ ΣΙΑ ΕΕ

*Οι συμμετέχοντες με την επιβεβαίωση της εγγραφής, είναι απαραίτητη και η ενημέρωση των στοιχείων αποστολής (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τ.κ. και τηλέφωνο)

*Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το κουτί υλικών χωρίς επιπλέων κόστος αποστολής

*Με την επιβεβαίωση εγγραφής, η Σοφία Τριάντου θα επικοινωνήσει με τους συμμετέχοντες για τη διαδικτυακή λειτουργία του εργαστηρίου.