Παιδικά
εργαστήρια
 


Τα παιδικά εργαστήρια έχουν στόχο τη γνώση της σπουδαιότητας που έχουν τα μυρωδικά βότανα των λόφων, τα αγριολούλουδα και όλα αυτά τα σπάνια και ενδημικά φυτά, τα οποία δίνουν στην ελληνική χλωρίδα τη μοναδικότητα της.

Η ιδέα

Η ιδέα των παιδικών εργαστηρίων με βότανα δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μεταδώσω τις γνώσεις των αρωματικών φυτών.

Αναρωτιόμουν για αρκετό καιρό, ποιος είναι ο τρόπος, να μεταδώσω στα παιδιά τη σημαντικότητα των ελληνικών  βοτάνων.

Επίσης έψαχνα το κίνητρο να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της και να δημιουργήσουν  παιδικές εικόνες με τη φαντασία τους, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Έτσι δημιούργησα τα εργαστήρια βότανων. Το αποτέλεσμα προκύπτει από την τέχνη της φύσης και των παιδιών, ενώ μας συνοδεύει η μουσική και μας αποχαιρετούν τα παραμύθια!
 

Η διαδικασία


Καλώσοριζουμε τα παιδιά με γεύσεις βοτάνων, έπειτα το κάθε παιδί ανάλογα  με την ηλικία του επιλέγει το χρώμα  του καμβά ή ένα βοηθητικό σκίτσο.

Στη συνέχεια  επιλέγοντας βότανα, αγριολούλουδα, σπόρους, καρπούς, ρίζες, το κάθε παιδί μόνο από τα υλικά της φύσης δημιουργεί το δικό του έργο ενώ συγχρόνως ακούμε μουσική.

Ολοκληρώνοντας το έργο τους τα  παιδιά, ένα  παραμύθι βοτάνων, βοηθάει να κατανοήσουν ένα αρωματικό φυτό, τις χρήσεις, την προέλευση και τον τρόπο επιβιώσής του.

Αποχαιρετάμε τα παιδιά με μια παιδική τσάντα αρωματισμένη με βότανα, το έργο τους και μικρές εκπλήξεις!


Πρόγραμμα
παιδικών εργαστηρίων
Που θα μας βρεις;

Κάθε Τετάρτη
Ώρα: 17:30-19:30
Τόπος: Μπενιζέλου Παλαιολόγου 2,
Πλάκα, Αθήνα 10556

Το κόστος συμμετοχής στο εργαστήρι είναι 25 ευρώ
Μηνιαίο κόστος: 80 ευρώ (Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α)

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού!

︎  Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων πρόληψης και περιορισμού διάδοσης του ιού COVID-19, τα εργαστήρια ενηλίκων και παιδιών δε θα πραγματοποιούνται.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ευχόμαστε υγεία σε όλους και σύντομα να ξανασυναντηθούμε.