Εργαστήρια  
Ενηλίκων


Με τα μαθήματα βοτανολογίας και αρωματοθεραπείας μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω στο ευρύτερο κοινό τις γνώσεις που έχω συλλέξει για τη σπουδαιότητα των φυτών και τις ιδιότητες τους, για πολλά χρόνια.


Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ομαδικά προγράμματα ή σε ατομικούς κύκλους μαθημάτων ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η μετάδοση των γνώσεων για τη σωστή και ασφαλή χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων. Τα μαθήματα καλύπτουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις των φυτών  ανάλογα με τον κύκλο μαθημάτων.

Επίσης  οργανώνονται ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία, σε μέρη που είναι πραγματικοί βοτανικοί παράδεισοι όπως ο Όλυμπος, ο Ταΰγετος, η Κρήτη.


Η ιδέα

Η ιδέα δημιουργήθηκε από την ανάγκη της μετάδοσης της σπουδαιότητας των αρωματικών φυτών και την αγάπη μου για έναν διαφορετικό κόσμο που μας χαρίζει τα δώρα του.
Η Ελλάδα είναι τόπος πλούσιος σε αρωματικά φυτά. Ευλογήμένος μου λέγανε οι δάσκαλοι μου.


Παρ’ όλα αυτά με τα χρόνια διαπίστωσα ότι στη χώρα μου είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν τη σπουδαιότητα τους και τη σωστή χρήση τους. Ήταν η αιτία και έγινε σκοπός να μεταδώσω αυτή τη γνώση, όσο αφορά την ασφαλή χρήση των βοτάνων, την ιστορία τους και την παράδοση, με το σεβασμό που τους αξίζει!


Το σπίτι είναι ήσυχο, συγυρισμένο καθώς είναι τα μεγάλα
διπλοσέντονα μες στο σεντούκι με λεβάντα.
[ Γιάννης Ρίτσος ]

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Ακαδημία βοτανολογίας και αρωματοθεραπεία


Δυο φυτικοί κόσμοι ενωθήκαν

Open Farm – Σοφία Τριάντου με σκοπό να στεγάσουν και εκπαιδεύσουν όλους όσους επιλέξουν να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο ζωής, να συμβιώσουν με τα φυτά στη καθημερινή τους ζωή, με σκοπό την ευεξία, την τόνωση και την πρόληψη ασθενειών.


Έτσι ανανεώθηκε και αναζωογονήθηκε η Ακαδημία βοτανολογίας και αρωματοθεραπεία by Sophia Triantou.

Σήμερα σε μια νέα μορφή, σας προσκαλούμε να την γνωρίσετε σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον, στην υπέροχη κουζίνα βοτάνων της Open Farm.
Όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι σαν το παλιό καλό καιρό μαθαίνουμε για τις χρήσεις των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων.
Στη συνέχεια γύρω από μια βοτανική κουζίνα γευόμαστε τα πιάτα από βότανα και αιθέρια έλαια, μαθαίνουμε τα φυτικά λάδια και πως φροντίζουμε με φυσικό τρόπο το σώμα μας.

Η Ακαδημία βοτανολογίας και αρωματοθεραπείας δημιουργήθηκε από την Σοφία Τριάντου με τη σκέψη ότι η χρήση των αιθέριων ελαιών και των βοτάνων πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Ο σκοπός των μαθημάτων είναι η μετάδοση των γνώσεων για τον κόσμο της βοτανολογίας και της αρωματοθεραπείας. Κύριο μέλημα οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν με ασφαλή τρόπο τα βότανα και τα αιθέρια έλαια στην καθημερινότητα τους! Μέχρι το τέλος αυτών των μαθημάτων, θα έχετε τις γνώσεις, τα εργαλεία και την αυτοπεποίθηση για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τις προσωπικές σας συνταγές με φυτά και αιθέρια έλαια. Επίσης να ενσωματώσετε τη βοτανολογία και την αρωματοθεραπεία στην καθημερινή σας ζωή.


Έναρξη μαθημάτων
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023


Για το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων και κρατήσεις θέσεων πατήστε στο παρακάτω Link:

Ακαδημία βοτανολογίας και αρωματοθεραπεία by Sophia Triantou


* Προϋπόθεση παρακολούθησης είναι η τήρηση των μέτρων για τη συμμετοχή των ατόμων σε  εσωτερικούς χώρους - COVID-19