Εργαστήρια  
Ενηλίκων


Με τα μαθήματα βοτανολογίας και αρωματοθεραπείας μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω στο ευρύτερο κοινό τις γνώσεις που έχω συλλέξει για τη σπουδαιότητα των φυτών και τις ιδιότητες τους, για πολλά χρόνια.


Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ομαδικά προγράμματα ή σε ατομικούς κύκλους μαθημάτων ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η μετάδοση των γνώσεων για τη σωστή και ασφαλή χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων. Τα μαθήματα καλύπτουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις των φυτών  ανάλογα με τον κύκλο μαθημάτων.

Επίσης  οργανώνονται ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία, σε μέρη που είναι πραγματικοί βοτανικοί παράδεισοι όπως ο Όλυμπος, ο Ταΰγετος, η Κρήτη.


Η ιδέα

Η ιδέα δημιουργήθηκε από την ανάγκη της μετάδοσης της σπουδαιότητας των αρωματικών φυτών και την αγάπη μου για έναν διαφορετικό κόσμο που μας χαρίζει τα δώρα του.
Η Ελλάδα είναι τόπος πλούσιος σε αρωματικά φυτά. Ευλογήμένος μου λέγανε οι δάσκαλοι μου.


Παρ’ όλα αυτά με τα χρόνια διαπίστωσα ότι στη χώρα μου είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν τη σπουδαιότητα τους και τη σωστή χρήση τους. Ήταν η αιτία και έγινε σκοπός να μεταδώσω αυτή τη γνώση, όσο αφορά την ασφαλή χρήση των βοτάνων, την ιστορία τους και την παράδοση, με το σεβασμό που τους αξίζει!


Το σπίτι είναι ήσυχο, συγυρισμένο καθώς είναι τα μεγάλα
διπλοσέντονα μες στο σεντούκι με λεβάντα.
[ Γιάννης Ρίτσος ]

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Γεύσεις και αρώματα Χριστουγέννων
με βότανα και μπαχαρικά

με την Σοφία Τριάντου

Τα Χριστούγεννα μια παλιά γιορτή, τα κόκκινα ρόδια, το άρωμα της Κανέλλας, τα πλούσια μπαχαρικά στα φαγητά, τα ψημένα πορτοκάλια βουτηγμένα στις νόστιμες κουβερτούρες, τα παραδοσιακά βότανα στις τσαγιέρες, αρωματίζουν χρόνια τις γιορτινές μέρες και δημιουργούν νέες αναμνήσεις γεύσεων και αρωμάτων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι τα βότανα και τα μπαχαρικά να αρωματίσουν τις παραδοσιακές συνταγές, το γιορτινό χώρο και την τελετή προετοιμασίας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια.

Τι θα μάθετε
Θα μάθετε και θα δημιουργήσετε ένα Χριστουγεννιάτικο μείγμα βοτάνων, θα παραλάβετε προτάσεις για το τρόπο που τα βότανα και τα μπαχαρικά θα διακοσμήσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, θα παρουσιαστεί μια χριστουγεννιάτικη σούπα με κάστανα, θα γνωρίσετε το τρόπο που αρωματίζουμε το χώρο με γιορτινά μίγματα αιθέριων ελαίων.

Οι συμμετέχοντες πριν την έναρξη του εργαστηρίου θα παραλάβουν το Χριστουγεννιάτικο κουτί βοτάνων, το οποίο περιλαμβάνει υλικά για τη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου μείγματος, τις οδηγίες παρασκευής χριστουγεννιάτικης σούπας, ένα γιορτινό μίγμα αιθέριων ελαίων 2.5ml για το χώρος σας.


Διάρκεια
1 1/2  ώρες


Ημερομηνία
21 Δεκεμβρίου 2020


Ώρα
19:00 - 21:00


Κόστος
40 ευρώ


Τόπος
Διαδικτυακά
Δηλώστε συμμετοχή:
2106208251 (9:00 - 17:00) - 6985036037
ή st@sofiatriantou.gr

*Η συμμετοχή θα είναι έγκυρη με την πληρωμή της συμμετοχής στο παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό έως πέντε μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου:

Τράπεζα Πειραιώς
GR80 0171 5990 0065 9914 5505 888

Όνομα δικαιούχου
Τριαντου Σοφία κ ΣΙΑ ΕΕ