Εργαστήρια  
Ενηλίκων


Με τα μαθήματα βοτανολογίας και αρωματοθεραπείας μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω στο ευρύτερο κοινό τις γνώσεις που έχω συλλέξει για τη σπουδαιότητα των φυτών και τις ιδιότητες τους, για πολλά χρόνια.


Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ομαδικά προγράμματα ή σε ατομικούς κύκλους μαθημάτων ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η μετάδοση των γνώσεων για τη σωστή και ασφαλή χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων. Τα μαθήματα καλύπτουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις των φυτών  ανάλογα με τον κύκλο μαθημάτων.

Επίσης  οργανώνονται ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία, σε μέρη που είναι πραγματικοί βοτανικοί παράδεισοι όπως ο Όλυμπος, ο Ταΰγετος, η Κρήτη.


Η ιδέα

Η ιδέα δημιουργήθηκε από την ανάγκη της μετάδοσης της σπουδαιότητας των αρωματικών φυτών και την αγάπη μου για έναν διαφορετικό κόσμο που μας χαρίζει τα δώρα του.
Η Ελλάδα είναι τόπος πλούσιος σε αρωματικά φυτά. Ευλογήμένος μου λέγανε οι δάσκαλοι μου.


Παρ’ όλα αυτά με τα χρόνια διαπίστωσα ότι στη χώρα μου είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν τη σπουδαιότητα τους και τη σωστή χρήση τους. Ήταν η αιτία και έγινε σκοπός να μεταδώσω αυτή τη γνώση, όσο αφορά την ασφαλή χρήση των βοτάνων, την ιστορία τους και την παράδοση, με το σεβασμό που τους αξίζει!


Το σπίτι είναι ήσυχο, συγυρισμένο καθώς είναι τα μεγάλα
διπλοσέντονα μες στο σεντούκι με λεβάντα.
[ Γιάννης Ρίτσος ]

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Εργαστήριο τσαγιού


Σκοπός του εργαστηρίου είναι να μεταδοθεί η σπουδαιότητα του ελληνικού τσαγιού (τσάι του βουνού). Να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες το σωστό τρόπο παρασκευής του έτσι ώστε να απολαμβάνουν την γεύση του, τα αρώματα του και τα ωφέλιμα δραστικά συστατικά για την ευεξία και την τόνωση του οργανισμού.


Μαθαίνουμε τους τρόπους που συνδυάζουμε είδη βοτάνων με το τσάι ανάλογα με την ώρα της ημέρας ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις καθημερινές ανάγκες μας. Συνδυάζουμε γεύσεις για να ολοκληρώσουμε την τελετή του τσαγιού και τη γευστική εμπειρία.


Ημερομηνίες και ώρα
Κάθε Τετάρτη / 18:00 - 19:15


Συμμετέχοντες
2-4

Διάρκεια
75 λεπτά


Κόστος
20 ευρώ


︎︎︎ Απαραίτητη η κράτηση θέσηςΔηλώστε συμμετοχή:
210 8012882 (9:00 - 17:00) - 6985036037
ή st@sofiatriantou.gr

* Προϋπόθεση παρακολούθησης είναι η τήρηση των μέτρων για τη συμμετοχή των ατόμων σε  εσωτερικούς χώρους - COVID-19
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Διαδικτυακό μάθημα
αρωματοθεραπείας


Πάρτε μέρος για μια εισαγωγή 3 μερών στα αιθέρια έλαια και την αρωματοθεραπεία με την Σοφία Τριάντου.


Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων θα διερευνήσουμε την ιστορία και την προέλευση της αρωματοθεραπείας, τις μεθόδους και τις εφαρμογές της και πώς να χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια με ασφάλεια για υγεία, ευεξία και απόλαυση. θα γνωρίσουμε 10 αιθέρια έλαια σε βάθος.

Οι διαδραστικές συνεδρίες θα είναι ένας συνδυασμός πρακτικών πληροφοριών και καθοδήγησης.  Θα εξετάσουμε την επιλογή και τον συνδυασμό αιθέριων ελαίων για τη φροντίδα του δέρματος, θεραπεία κοινών ήπιων δερματικών προβλημάτων, καθώς για το στρες και για την υποστήριξη της γενικής ευεξίας.

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία χρήσης αιθέριων ελαίων.

Ως μέρος του μαθήματος, θα λάβετε μια λίστα αγορών με προτεινόμενα υλικά. Αν και αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή, σίγουρα θα το βρείτε χρήσιμο!

Η τιμή της συμμετοχής περιλαμβάνει τις 3 διαδικτυακές συνεδρίες, φυλλάδιο συνταγών, μια λίστα υλικών και αξιόπιστες συστάσεις προμηθευτών.


Μάθημα 1
Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, 5.30 μ.μ. - 7 μ.μ

Μάθημα 2
Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, 5.30 μ.μ. - 7 μ.μ

Μάθημα 3
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, 5.30 μ.μ. - 7 μ.μ

Κόστος συμμετοχής
150 ευρώ (Στη τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α)

Τόπος
Διαδικτυακό σεμινάριο
 

Δηλώστε συμμετοχή:
6985036037 ή st@sofiatriantou.gr* Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη με την καταβολή της συμμετοχής στον παρακάτω λογαριασμό:

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR80 0171 5990 0065 9914 5505 888
Τριάντου Σοφία Κ ΣΙΑ ΕΕ