Εργαστήρια  
Ενηλίκων


Με τα μαθήματα βοτανολογίας και αρωματοθεραπείας μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω στο ευρύτερο κοινό τις γνώσεις που έχω συλλέξει για τη σπουδαιότητα των φυτών και τις ιδιότητες τους, για πολλά χρόνια.


Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ομαδικά προγράμματα ή σε ατομικούς κύκλους μαθημάτων ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η μετάδοση των γνώσεων για τη σωστή και ασφαλή χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων. Τα μαθήματα καλύπτουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις των φυτών  ανάλογα με τον κύκλο μαθημάτων.

Επίσης  οργανώνονται ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία, σε μέρη που είναι πραγματικοί βοτανικοί παράδεισοι όπως ο Όλυμπος, ο Ταΰγετος, η Κρήτη.


Η ιδέα

Η ιδέα δημιουργήθηκε από την ανάγκη της μετάδοσης της σπουδαιότητας των αρωματικών φυτών και την αγάπη μου για έναν διαφορετικό κόσμο που μας χαρίζει τα δώρα του.
Η Ελλάδα είναι τόπος πλούσιος σε αρωματικά φυτά. Ευλογήμένος μου λέγανε οι δάσκαλοι μου.


Παρ’ όλα αυτά με τα χρόνια διαπίστωσα ότι στη χώρα μου είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν τη σπουδαιότητα τους και τη σωστή χρήση τους. Ήταν η αιτία και έγινε σκοπός να μεταδώσω αυτή τη γνώση, όσο αφορά την ασφαλή χρήση των βοτάνων, την ιστορία τους και την παράδοση, με το σεβασμό που τους αξίζει!


Το σπίτι είναι ήσυχο, συγυρισμένο καθώς είναι τα μεγάλα
διπλοσέντονα μες στο σεντούκι με λεβάντα.
[ Γιάννης Ρίτσος ]

 

Πρόγραμμα
εργαστηρίων
ενηλίκωνΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η APIVITA και η ΣΟΦΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΥ διοργανώνουν για τρίτη χρονιά, την Ακαδημία Αρωματοθεραπείας, η οποία μας εισάγει στον διαφορετικό τρόπο ζωής και σκέψης που πρεσβεύει και στην ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ομορφιάς μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όσους και όσες ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις  τους στον τομέα της  αρωματοθεραπείας.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε δέκα ενότητες που καλύπτουν όλες τις σχετικές πτυχές της χρήσης των αιθέριων ελαίων: Βασικός ορισμός της αρωματοθεραπείας, η ιστορία της αρωματοθεραπείας, χρήση των αιθέριων ελαίων, τα οφέλη, τρόποι εφαρμογής, αντενδείξεις, χρήση και ασφάλεια 40 αιθέριων ελαίων, φυτικά λάδια, συνδυασμός αιθέριων ελαίων και πρακτικές εφαρμογές σε δυο αναλυτικά, διαδραστικά workshop.

Ημερομηνία έναρξης Τρίτη, 15 Οκτωβρίου [και κάθε δεύτερη Τρίτη]

Τα μαθήματα γίνονται 18:00-20:00 στο The APIVITA Experience Store - Σόλωνος 6, Κολωνάκι

(κύκλος 12 Μαθημάτων - 24 ώρες)


ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η APIVITA και η ΣΟΦΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΥ σας προσκαλούν στο APIVITA Experience Store να γνωρίσετε τη δύναμη της φύσης και τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και να παρακολουθήσετε την Ακαδημία Βοτανολογίας σε ένα κύκλο 8 μαθημάτων.

Το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επιμελείται η Σοφία Τριάντου, με το κύρος και την πολυετή γνώση και εμπειρία που κατέχει. Η Ακαδημία Βοτανολογίας αποτελείται από ένα κύκλο 8 μαθημάτων, συνολικής διάρκειας 16 ωρών και εμπεριέχει τις παρακάτω ενότητες.

H έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ώρα 17:30 – 19:30 και στη συνέχεια τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τρίτη την ίδια ώρα.

︎ Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων πρόληψης και περιορισμού διάδοσης του ιού COVID-19, τα εργαστήρια ενηλίκων και παιδιών δε θα πραγματοποιούνται.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ευχόμαστε υγεία σε όλους και σύντομα να ξανασυναντηθούμε.