Aκαδημία Αρωματοθεραπείας και Βοτανολογίας, από τη Σοφία Τριάντου


(κύκλος 15 Μαθημάτων - 30 ώρες)

Αυτή τη χρονιά η Σοφία Τριάντου μας εισάγει με έναν διαφορετικό τρόπο στην αρωματοθεραπεία και την βοτανολογία μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδυάζοντας τις ιδιότητες των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων, για όσους και όσες ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την ασφαλή καθημερινή χρήση τους.

Μπείτε στον κόσμο των αιθέριων ελαίων και των βοτάνων και ανακαλύψτε έναν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία!

Τα μαθήματα χωρίζονται σε δεκαπέντε ενότητες που καλύπτουν όλες τις σχετικές πτυχές της χρήσης των αιθέριων ελαίων και των βοτάνων: Τον βασικός ορισμός της αρωματοθεραπείας και της βοτανολογίας, την ιστορία τους, την χρήση τους, τα οφέλη, τρόποι εφαρμογής, αντενδείξεις κ.α

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης με την  ολοκλήρωση του κύκλου για όποιον το επιθυμεί.


Πρόγραμμα Μαθημάτων
– Έναρξη 29 Οκτωβρίου 2020

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 19:00 - 21:00

Θέματα μαθημάτων


Μάθημα 1ο
Τι είναι Αρωματοθεραπεία, η ιστορία της αρωματοθεραπείας, πώς παράγονται τα αιθέρια έλαια.

Μάθημα 2ο
Θεραπευτικές και καλλυντικές χρήσεις  των αιθέριων ελαίων και αντενδείξεις

Μάθημα 3ο
Ο συνδυασμός των αιθέριων ελαίων και τρόποι ανάμειξης, Αρωματικά νερά και φυτικά λάδια,

Μάθημα 4ο
Μαθαίνουμε αναλυτικά έξι αιθέρια έλαια

Μάθημα 5ο
Μαθαίνουμε αναλυτικά έξι αιθέρια έλαια

Μάθημα 6ο
Μαθαίνουμε αναλυτικά έξι αιθέρια έλαια

Μάθημα 7ο
Μαθαίνουμε αναλυτικά έξι αιθέρια έλαια

Μάθημα 8ο
Τι είναι βοτανολογία, τι είναι βότανα - αρωματικά φυτά, η ιστορία της βοτανολογίας και ο ασφαλής συνδυασμός των βοτάνων.  

Μάθημα 9ο
Μαθαίνουμε αναλυτικά πέντε αρωματικά φυτά

Μάθημα 10ο
Μαθαίνουμε αναλυτικά πέντε αρωματικά φυτά

Μάθημα 11ο
Μαθαίνουμε αναλυτικά πέντε αρωματικά φυτά

Μάθημα 12ο
Μαθαίνουμε αναλυτικά πέντε αρωματικά φυτά

Μάθημα 13ο
Καλλιέργεια και ασθένειες αρωματικών φυτών από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο  

Μάθημα 14ο
Παρουσίαση 60 διαφορετικών συνταγών αιθέριων ελαίων, βοτάνων, και συνδυασμό αυτών.

Μάθημα 15ο
Εργαστήριο βοτάνων και αιθέριων ελαίων.


Πληροφορίες για τους εισηγητές


Σοφία Τριάντου

Η Σοφία Τριάντου, είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College - Canada.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της το 1995, σε εργαστήριο φαρμακείου παρασκευάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα και σκευάσματα αιθέριων ελαίων και φυτοθεραπείας.

Εργάστηκε στην εταιρεία Apivita για πάνω από είκοσι χρόνια ως Phytotherapy & Aromatherapy trainer manager και ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση, δημιουργία υλικού και πραγματοποίηση  της Ακαδημίας αρωματοθεραπείας - βοτανολογίας.

Εμπνευσμένη από την φιλοσοφία των αρωματικών φυτών για έναν πιο φυσικό και ισορροπημένο τρόπο ζωής και με τη μεγάλη αγάπη της προς τη φύση, επέκτεινε τις γνώσεις της με πολυετή εκπαίδευση, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα Ομοιοπαθητικής από τον Γιώργο Βυθούλκα, Αρωματοθεραπείας στο West Coast Canada και στον Ruben Bartolo με πρακτική εξάσκηση στη κλινική του, στη MDINA της Μάλτας, αρωματοθεραπείας και Βοτανολογίας στην Νature Health London, Αρωματοθεραπείας και Βιομηχανία των Αιθέριων Ελαίων -Lydia Bosson.

Σήμερα, συνεχίζει τις γνώσεις της στην αρωματοθεραπεία στο Oxford College ενώ συνεχίζει να μεταδίδει το σεβασμό και τις γνώσεις του κόσμου των αρωματικών φυτών, ανεξάρτητα αλλά και σε συνεργασία με φορείς που μοιράζονται το πάθος και το σεβασμό προς τη φύση. Παραδίδει σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία. Παράλληλα είναι αρχισυντάκτρια στο thalli magazine, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αφιερωμένη στη βοτανολογία, τα αιθέρια έλαια και την αρωματοθεραπεία.

Επιλέγει να ταξιδεύει σε μέρη της Ελλάδας και να καταγράφει τις παραδοσιακές συνταγές των Ελληνικών βοτάνων με σκοπό τη δημιουργία συλλογής πολύτιμων παραδοσιακών συνταγών.Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης είναι  γεωπόνος με μεταπτυχιακό και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην βιολογική γεωργία, στην εκπαίδευση και στον τομέα των φαρμακευτικών κι αρωματικών φυτών. Συμμετείχε σε τεχνικές και διοικητικές θέσεις σε εταιρείες πιστοποίησης τροφίμων και βιολογικών προϊόντων για πάνω από δώδεκα χρόνια.

Είναι ιδρυτικό μέλος & Διευθύνων Εταίρος της Med  Culture  και του δικτύου επισκέψιμων αγροκτημάτων Οpen Farm, αναπτύσσοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης, δικτύωσης, προβολής κι αγροτουριστικής εμπειρίας. Συμμετέχει στον σχεδιασμό εξειδικευμένων προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης σε σχολεία (Farm2School), εταιρείες, φορείς  και ιδρύματα (όπως στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν – με συνεχή εργαστήρια από το 2017 μέχρι σήμερα), πάντοτε στο τρίπτυχο περιβάλλον, υγεία και διατροφή.

Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το 2003 (ΕΟΠΕΕΠ) με  περισσότερες από 3000 ώρες διδασκαλίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης (θέματα  Γεωργίας και  Περιβαλλοντικής κατεύθυνσης, Βιολογική Γεωργία , Ασφάλεια Τροφίμων, Αγροτουρισμός, Φαρμακευτικά φυτά, Αστική γεωργία ).

Συμμετείχε ως ειδικός συνεργάτης σε Ευρωπαϊκά κι Εθνικά προγράμματα και στην συγγραφή των βιβλίων:  «Βιολογική Καλλιέργεια Ελιάς» (Εκδόσεις Σταμούλη, 2010) και «Τεχνικές Καλλιέργειας με παραδοσιακές και βιολογικές μεθόδους-από την θεωρία στην πρακτική εφαρμογή» (ΚΕΘΕΑ, 2013), καθώς και του εκπαιδευτικού υλικού στη θεματική ενότητα  «Βιολογικά Προϊόντα – Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση» για τα Κέντρα δια βίου μάθησης (ΕΑΠ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, 2014).

Είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και του Αγροοικολογικού Δικτύου Ελλάδος.

www.medculture.gr


Οι συμμετέχοντες, πριν την έναρξη των μαθημάτων θα παραλάβουν εξειδικευμένο πακέτο εργαστηρίου το οποίο περιλαμβάνει:

  • 2 φυτικά βιολογικά λάδια
  • 4 βιολογικά αιθέρια έλαια
  • 1 ανθόνερο
  • 6 βιολογικά αρωματικά φυτά
  • υλικά συσκευασίας και ανάδευσης 


Διάρκεια
30 ώρες

Κόστος
310 (2 δόσεις)

Τόπος
Διαδικτυακά

Δηλώστε συμμετοχή
2106208251 - 6985036037 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 17:00)
ή st@sofiatriantou.gr

  • Η συμμετοχή θεωρείτε έγκυρη με την κατάθεσης της πρώτης δόσης. Η Δεύτερη δόση καταβάλλεται μετά από τα 7 μαθήματα - 17 Δεκεμβρίου 2020.
  • IBAN Λογαριασμού: GR80 0171 5990 0065 9914 5505 888

Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες το κουτί του εργαστήριο, 3-5 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.