Γιατί βοτανολογία; Βοτανοθεραπεία: Τι ακριβώς είναι και πότε πρέπει να αναζητήσουμε έναν βοτανολόγο;    

 
Η βοτανοθεραπεία, που συχνά αναφέρεται ως βοτανολογία, είναι η μελέτη των φυτών για ήπιους θεραπευτικούς σκοπούς.     

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν βότανα για ψυχική και σωματική θεραπεία επί χιλιάδες χρόνια, όπως, ενδεικτικά, ως συμπληρώματα, σε σκόνη, τσάγια, βάμματα, κρέμες κ.α.    

Όμως, αν και τα βότανα χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες, στην πραγματικότητα μόλις πρόσφατα άρχισαν να αναγνωρίζονται στη δική μας κυρίαρχη δυτική κουλτούρα.

Τώρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα αναζητούμε, συνήθως για για να βοηθηθούμε με φυσικό τρόπο σε ήπια συμπτώματα, όπως π.χ κακή διάθεση, στρες, κόπωση.

Η βοτανοθεραπεία, όμως, στοχεύει όχι μόνον στην επαναφορά του σώματος σε κατάσταση φυσικής ισορροπίας, ώστε να μπορεί να αυτοθεραπευθεί, όταν αυτό απαιτείται, αλλά και στη διατήρηση και βελτίωση της ευεξίας. Διαφορετικά βότανα δρουν σε διαφορετικά συστήματα του σώματος και η τακτική χρήση βοτάνων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθούμε με τη φύση και να ωφεληθούμε από αυτήν.

Σημαντικό, ασφαλώς, είναι να κατανοούμε ότι οι βοτανολόγοι δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τους γιατρούς ή τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας - όλοι έχουν διαφορετικούς ρόλους.

Οι εξουσιοδοτημένοι επαγγελματίες υγείας θα εξακολουθούν να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σωματική και τη ψυχική μας υγεία.
Τι μπορεί να προσφέρει στην υγεία και την καθημερινότητα μας ένας βοτανολόγος; 


Ένας επιπλέον λόγος να συνεργαστούμε με έναν καλό βοτανολόγο είναι η αναζήτηση μιας εναλλακτικής φυσικής λύσης για ευεξία και τη βελτίωση ή ενίσχυση της γενικής υγείας μας. 

Ο βοτανολόγος συζητά μαζί σας για τις δικές σας ανάγκες και ιδιαιτερότητες και σας προτείνει συγκεκριμένα φυτά και βότανα για την υποστήριξη της ολιστικής ευεξίας σας, μαθαίνοντάς σας τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη ζωή σας, με σκοπό να αποκτήσετε ευεξία και να επαναφέρετε ή να διατηρήσετε το σώμα σας σε ισορροπία.

Ο βοτανολόγος θα σας παράσχει πληροφορίες για το πώς θα εντάξετε και θα ενσωματώσετε τα βότανα στις διατροφικές σας συνήθειες, π.χ. για τη βελτίωση της πέψης, του ύπνου και της χαλάρωσής σας, καθώς και πώς να τα χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας είτε για την καλλυντική φροντίδα του προσώπου και του σώματος σας είτε για τη φροντίδα, τον αρωματισμό και την καθαριότητα των χώρων του σπιτιού σας με φυσικό τρόπο.Τι να περιμένετε


Ως βοτανολόγος, ο απώτερος στόχος μου είναι να υποστηρίξω και να ενισχύσω τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να διατηρήσουν ή να ενισχύσουν την υγεία τους, χρησιμοποιώντας και προτείνοντας βότανα που έχουν καλλιεργηθεί βιολογικά και στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν επιβλαβή χημικά, όπως συνθετικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα, στις συνθέσεις τους. 

Θα συνεργαστώ μαζί σας για να επιτύχουμε τους προσωπικούς σας στόχους για την ευεξία και ευζωία σας, θα σας βοηθήσω να αποκτήσετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τα βότανα και θα συζητήσουμε τις επιλογές βοτάνων που σας ταιριάζουν, προκειμένου να τα εντάξουμε στη διατροφή σας και στον τρόπο ζωή σας. Τέλος, θα λάβετε μια αναφορά με τους στόχους που θέσαμε για τη βελτίωση της υγείας σας, συμβουλές για τον καθημερινό τρόπο ζωής σας, προτάσεις διατροφής με τα βότανα που σας ταιριάζουν και τη λίστα βοτάνων που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Αν επιθυμείτε μια συνάντηση, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνικά (698 5036037) ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (st@sofiatriantou.gr).

Η συνάντησή μας μπορεί να γίνει είτε από κοντά είτε μέσω διαδικτύου.

Κόστος συνεδρίας 40€
*στη τιμή δε συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α +24%


.